Početna Gradske teme Novosadska mesna zajednica poklonila učenicima sportsku opremu

Novosadska mesna zajednica poklonila učenicima sportsku opremu

0

Na dan kada se obeležava sećanje na prvog srpskog arhipastira i najznačajnijeg učitelja, Svetog Savu, članovi Saveta mesne zajednice „Vera Pavlović“ posetili su osnovne škole na teritoriji njihove mesne zajednice – OŠ „Sonju Marinković“ i OŠ „Branko Radičević“.

Prateći uspešnu politiku koju provodi gradska administacija na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, članovi Saveta su dali svoj doprinos kako bi se dodatno poboljšao kvalitet nastave fizičkog vaspitanja kao važnog temelja sportske i zdrastvene kulture omladine.

Naime, polazeći od izreke antičkog mudraca Diogena, da je obrazovanje mladih temelj svake države, predsednik Saveta mesne zajednice Vojislav Joksović i njegov zamenik Stefan Popović, uručili su tom prilikom sportsku opremu direktorima ovih škola, kao poklone za učenike.

– Ulaganje u mlade je ulaganje u našu budućnost. Njihovo zdravlje i razvoj fizičke spreme su svakako imperativ, posebno u ovo vreme kada smo okruženi opasnostima uzrokovanim pandemijom, te je neophodno svako skretanje pažnje i jačanje svesti mladih o važnosti sportskih aktivnosti. Zahvaljujući skromnom doprinosu njihove Mesne zajednice, naši učenici iz susedstva će imati kvalitetniju sportsku opremu za časove fizičkog, kako se to popularno kaže, a posebno je lepo što primopredaju činimo na ovaj najvažniji, svečani dan za sve škole – rekao je Joksović.

Prilikom tih poseta, dogovoreno je da ove dve osnovne škole i Mesna zajednica „Vera Pavlović“ nastave da se povezuju u realizaciji društveno korisnih projekata.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad