Početna Gradske teme Paketi pomoći za 2.500 ugroženih novosadskih porodica

Paketi pomoći za 2.500 ugroženih novosadskih porodica

Socijalno ugrožene porodice u Novom Sadu dobile su pakete pomoći u prvoj turi raspodele paketa Crvenog krsta Novog Sada.

Paketi su ove godine obezbeđeni za 2.500 ugroženih porodica u gradu, a u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva. Grad Novi Sad izdvojio je sedam miliona dinara za pakete i na ovaj način nastavio dugogodišnju saradnju sa Crvenim krstom, poručio je na dodeli paketa u Petrovaradinu član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodi i deci Tihomir Nikolić.

Crveni krst je nabavio 1.200 prehrambenih paketa, 1.200 higijenskih paketa i 600 metara ogrevnog drveta. Prema rečima sekretara organizacije Dragana Lazića, komisija za socijalni rad Crvenog krsta je primala zahteve od početka oktobra i formirana je lista za 2.500 najugroženijih porodica koje će dobiti ovaj vid pomoći.

Cilј nam je da distribuciju paketa pomoći završimo do kraja decembra. Osim te aktivnosti, Gradska uprava za dečju i socijalnu zaštitu finansira i programe vezane za narodne kuhinje, preventivni oporavak dece na moru i brige za starije sugrađane. Mi ćemo nastojati da te aktivnosti konstantno unapređujemo i proširujemo“, rekao je Lazić.

Inače, Grad je izdvojio i 2,7 miliona dinara za nabavku transportnog viljuškara.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad