Početna Gradske teme Paprene popravke u novosadskom “Vodovodu”: Servis kamere koštao kao pet novih

Paprene popravke u novosadskom “Vodovodu”: Servis kamere koštao kao pet novih

ThinkstockPhotos-122413566

Novosadski “Vodovod i kanalizacija” platio je popravku dve kamere skoro 100.000 evra, saznaje “Blic”. Kako navodi izvor “Blica”, reč je o kamerama za snimanje unutrašnjosti kanalizacionih cevi koje pomažu u otkrivanju mesta gde je došlo do havarije. Jedna takva kamera košta 11.000 evra, pa je za servis dve kamere “Vodovod” mogao da kupi gotovo 10 novih.

Kamere su poslate na servis dva puta, jednom mesec i po dana pre izbora, a drugi put petnaestak dana pred izbore, i to je po kameri plaćeno pet puta više od njene vrednosti – navodi izvor iz “Vodovoda”. Kako kaže, te kamere stare su oko dve godine i bile su u odličnom stanju.

Šef službe nabavke, kao i šef komercijale odbili su da potpišu nalog da se kamere šalju na servis, pa je to morao lično da uradi direktor Miloš Stanisavljević – dodaje izvor i kaže da se ove kamere ne koriste toliko često na terenu, pa je gotovo neverovatno da se pohabaju u tako kratkom periodu.

Iz “Vodovoda i kanalizacije” kažu da su im to dve kamere za unutrašnje snimanje kanalizacionih cevi. Oni tvrde da kamere nisu popravljane dva puta, već da su servisirane samo jednom.

Ove godine rađen je servis obe kamere zbog kvara elektronike i popravka je plaćena oko četiri miliona dinara jer je bila van garantnog roka. Servis je uradilo preduzeće “Elektrika Vojvodine” iz Pančeva – kaže Davor Santrač iz “Vodovoda i kanalizacije”.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija – Guliver/ThinkstockPhotos