Početna Gradske teme Parking servis gradi parkiralište u Filipa Višnjića

Parking servis gradi parkiralište u Filipa Višnjića

JKP “Parking servis” uložiće oko 15 miliona dinara u gradnju i uređenje javnog parkinga u ulici Filipa Višnjića 47 pored zgrade Istorijskog arhiva grada Novog Sada.

Tender za ove radove je raspisan, a predviđeno je da se uredi postojeći zemljani parking, tako da bude mesta za oko 100 vozila. Tačan broj parking mesta biće poznat kada se završe radovi.

Parking će moći da koriste kako zaposleni i gosti Istorijskog arhiva, tako i stanari ove ulice i svi koji borave u tom delu Podbare.

Ovo je samo jedno od nekoliko planiranih radova na uređenju ili gradnji parkinga u ovoj godini, koje će izvesti Parking servis.

Planirano je i da se izdvoji 12 miliona za rekonstrukciju parkirališta u ulici Laze Stanojevića, zatim 10 miliona za rekonstrukciju parkirališta kod autobuske okretnice na Štrandu, kao i 25 miliona za izgradnju parkinga kod FK “Kabel”. Predviđeno je i ulaganje pet miliona dinara u popravke parkinga na Bulevaru oslobođenja između Ulice Pap Pavla i Bulevara Krlaja Petra I, 10 miliona u gradnju parkinga na Trgu Komenskog, kao i 35 miliona za gradnju parkinga u Radničkoj ulici.

Izvor: 021
Foto: Pixabay