Početna Gradske teme Parkiranje tokom “Exita”, parking mesta oko Tvrđave

Parkiranje tokom “Exita”, parking mesta oko Tvrđave

0

Tokom “Exit” festivala, koji se na Petrovaradinskoj tvrđavi održava od 5. do 9. jula, režim parkiranja biće izmenjen.

Parkiranje će biti organizovano u ulicama Lisinskog, Prote Mihaldžića, Vladimira Nazoran, na Trgu vladike Nikolaja i na parking prostoru duž Keja skojevaca. Kapacitet parkirališta je 400 parking mesta i na ovim lokacijama parkiranje se neće naplaćivati.

Iz Parking servisa, zbog izuzetno velike posećenosti koja se očekuje za vreme festivala, a relativno malog broja parking mesta, apeluju na posetioce da se na vreme organizuju i koriste i alternativne načine prevoza, kao i da budu spremni da se usled gužve parkiraju na širem prostoru oko Petrovaradinske tvrđave.

Svim posetiocima na raspolaganju su i parkirališta koja su u režimu plave zone, a na kojima je omogućeno celodnevno parkiranje. Dnevna karta važi na parkiralištima koja su vidno obeležena dopunskim tablama na kojima je naznačeno da se parkiranje može platiti i dnevnom kartom: na Beogradskom keju, kod Spensa u Sutjeskoj ulici, na platou u Radničkoj ulici i platou između stadiona FK “Vojvodina” i Spensa (kod restorana “Ognjište”). Na ovim lokacijama parkiranje po ceni od 100 dinara može se platiti na dva načina: dnevnom parking kartom koja se može kupiti na kioscima i SMS-om, slanjem poruke na broj 8215.

Tokom “Exita” radiće i dežurna “pauk” služba, u saradnji sa saobraćajnom i komunalnom policijom, kako usled nesavesnog parkiranja ne bi došlo do kolapsa i saobraćajnih gužvi.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay