Početna Gradske teme Parkiranje tokom “Exita”, parking mesta oko Tvrđave

Parkiranje tokom “Exita”, parking mesta oko Tvrđave

Tokom “Exit” festivala, koji se na Petrovaradinskoj tvrđavi održava od 5. do 9. jula, režim parkiranja biće izmenjen.

Parkiranje će biti organizovano u ulicama Lisinskog, Prote Mihaldžića, Vladimira Nazoran, na Trgu vladike Nikolaja i na parking prostoru duž Keja skojevaca. Kapacitet parkirališta je 400 parking mesta i na ovim lokacijama parkiranje se neće naplaćivati.

Iz Parking servisa, zbog izuzetno velike posećenosti koja se očekuje za vreme festivala, a relativno malog broja parking mesta, apeluju na posetioce da se na vreme organizuju i koriste i alternativne načine prevoza, kao i da budu spremni da se usled gužve parkiraju na širem prostoru oko Petrovaradinske tvrđave.

Svim posetiocima na raspolaganju su i parkirališta koja su u režimu plave zone, a na kojima je omogućeno celodnevno parkiranje. Dnevna karta važi na parkiralištima koja su vidno obeležena dopunskim tablama na kojima je naznačeno da se parkiranje može platiti i dnevnom kartom: na Beogradskom keju, kod Spensa u Sutjeskoj ulici, na platou u Radničkoj ulici i platou između stadiona FK “Vojvodina” i Spensa (kod restorana “Ognjište”). Na ovim lokacijama parkiranje po ceni od 100 dinara može se platiti na dva načina: dnevnom parking kartom koja se može kupiti na kioscima i SMS-om, slanjem poruke na broj 8215.

Tokom “Exita” radiće i dežurna “pauk” služba, u saradnji sa saobraćajnom i komunalnom policijom, kako usled nesavesnog parkiranja ne bi došlo do kolapsa i saobraćajnih gužvi.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay