Početna Kultura Poseban program Galerije Matice srpske tokom “Exita”

Poseban program Galerije Matice srpske tokom “Exita”

0

Galerija Matice srpske od danas pa do 9. jula organizuje program “Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska”, sa željom da tokom trajanja “Exit” festivala promoviše srpsku nacionalnu umetnost i kulturnu baštinu i na taj način je približi stranim turistima.

Kako je saopšteno iz Galerije Matice srpske, pored izuzetnog programa koji nudi festival, posetioci će biti u prilici da se u popodnevnim satima upoznaju sa srpskom nacionalnom umetnošću i uživaju u prijatnom ambijentu Galerije Matice srpske.

– Pričom o istoriji zabave i slobodnog vremena kroz 10 dela srpske umetnosti koja su izložena u stalnoj postavci Galerije posetioci će saznati kako se u umetnosti prikazivala ova tema i upoznati se sa načinom života ljudi na ovim prostorima u prošlosti – navode u saopštenju i dodaju da će pored toga imati priliku i da pogledaju tri aktuelne izložbe o srpskoj modernoj umetnosti.

Program “Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska”, realizovaće se od 5. do 9. jula, od 13 do 18 sati, a biće organizovana stručna vođenja na engleskom jeziku.

Izvor: Tanjug