Početna Gradske teme Parkiranje u Petrovaradinu tokom EXIT festivala

Parkiranje u Petrovaradinu tokom EXIT festivala

Parkiranje tokom Exit festivala, od 4. do 7. jula, biće organizovano u Petrovaradinu prema izmenjenom rasporedu.

Parkiranje će biti organizovano u Ulici prote Mihaldžića, Trgu vladike Nikolaja i parking prostoru uz Kej skojevaca, a kapacitet parkirališta je 220 parking mesta i na ovim lokacijama parkiranje se neće naplaćivati.

Zbog izuzetno velike posećenosti koja se očekuje za vreme festivala, a relativno malog broja parking mesta, u “Parking servisu” apeluju na posetioce da se na vreme organizuju i koriste i alternativne načine prevoza, kao i da budu spremni da se usled gužve parkiraju na širem prostoru oko Petrovaradinske tvrđave.

Svim posetiocima na raspolaganju su i parkirališta koja su u režimu plave zone, a na kojima je omogućeno i celodnevno parkiranje. Dnevna karta važi na parkiralištima koja su vidno obeležena dopunskim tablama na kojima je naznačeno da se parkiranje može platiti i dnevnom kartom: na Beogradskom keju, kod Spensa u Sutjeskoj ulici, na platou u Radničkoj ulici i platou između stadiona Karađorđe i Spensa (kod restorana “Ognjište”). Na ovim lokacijama parkiranje po ceni od 95 dinara može se platiti na dva načina: dnevnom parking kartom koja se može kupiti na kioscima i SMS-om, slanjem poruke na broj 8215.

Za vreme trajanja festivala radiće i dežurna “pauk” služba, u saradnji sa saobraćajnom policijom i saobraćajnom i komunalnom inspekcijom.

Izvor: 021
Foto: Pixabay