Početna Gradske teme Pastor sazvao vandrednu sednicu

Pastor sazvao vandrednu sednicu

0

institut,-sremska-kamenica-wide-jpg_660x330
Predsednik Skupštine Ištvan Pastor sazvao je danas za 20. mart sednicu skupštine na kojoj će se raspravljati o nabavci medicinske opreme Instituta za onkologiju Vojvodine i Instituta za plućne bolesti Vojvodine.
Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, za ovu sednicu predložena je jedna tačka dnevnog reda, a to je Predlog zaključaka po utvrđivanju odgovornosti za propuste u sprovođenju javne nabavke opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine i Instituta za plućne bolesti Vojvodine, odnosno Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Incijativu za sazivanje sednice ove nedelje podnela je poslanička grupa Srpske napredne stranke.

Postupak javne nabavke medicinske opreme za radiološku terapiju za Kamenicu 2 po treći put je obustavljen početkom februara. Kako je tada saopštila Uprava za kapitalna ulaganja, postupak je obustavljen iz istih razloga kao i prethodna dva puta, odnosno zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Taj zahtev su podneli ponuđač “Maks tim” iz Beograda i Društvo protiv korupcije iz Zrenjanina, u ulozi građanskog nadzornika u postupku.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je saopštila da je svrha nabavka ove opreme zdravlje obolelih od zloćudnih vrsta raka i obezbeđivanje pravovremenosti i ravnomerne dostupnosti zračne terapije na celoj teritoriji Srbije.

Autor: 021.rs
Foto: NsHronika.rs