Početna Gradske teme Pečuj pomaže Novom Sadu u trci za Evropsku prestonicu kulture

Pečuj pomaže Novom Sadu u trci za Evropsku prestonicu kulture

srd_7991

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik mađarskog grada Pečuja Žolt Pava razgovarali su danas u Pečuju o mogućnostima saradnje dva pobratimljena grada.

Vučević i Pava razgovarali su o saradnji u oblasti komunalne infrastrukture, korišćenja sredstava iz IPA pristupnih fondova Evropske unije, kao i o kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Gradonačelnik Pečuja, grada koji je tu prestižnu titulu poneo 2010. godine, ponudio je Vučeviću svu podršku i pomoć u nadmetanju za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

“Mi smo uspeli zahvaljujući timskom radu i inovativnosti u kreiranju kulturnih sadržaja, i zadovoljstvo će nam biti da Novom Sadu prenesemo naša iskustva”, naglasio je Žolt Pava u razgovoru sa gradonačelnikom Vučevićem.

Delegaciji Novog Sada prezentovan je i projekat ulične led-rasvete koji je Pečuju doneo velike uštede u budžetu. Dva gradonačelnika založila su se za uspostavljanje još čvršćih veza između Novog Sada i Pečuja, gradova pobratima koji u svojim sredinama predstavljaju privredne, kulturne i univerzitetske centre.

Autor: Blic