Početna Gradske teme Pešačke ture Novim naseljem od 25. maja do 8. juna

Pešačke ture Novim naseljem od 25. maja do 8. juna

Novi projekat “Novo kulturno nasleđe” realizovaće se u periodu od 25. maja do 8. juna.

U pitanju su tri šetnje po Novom naselju koje za cilj imaju da prikažu priče i iz komšiluka, ali i da podstaknu građane Novog Sada da se uključe u diskusiju i daju svoju viziju Novog naselja.

Šetnje organizuje Novo kulturno naselje, a u okviru projekta “Šetnje kroz nasleđe” koji je pokrenula fondacija “Novi Sad 2021 ‒ Evropska prestonica kulture”. Prva šetnja pod nazivom “Prvo Ćumez, onda Paradajz” održaće se 25. maja u 17 časova, a okupljanje je na livadi preko puta škole “Milan Petrović”, na prostoru budućeg Kulturnog centra (Bate Brkića 34).

Na svakoj turi potrudiće se iz organizacije da odgovore na pitanja kako se Novo naselje razvijalo urbanistički i kulturno, koja su to popularna mesta okupljanja, kako je izgledalo odrastanje u ovom delu grada za uspešne sportiste, a kako za muzičare, kako treba da izgleda Novo naselje u budućnosti, i još mnogo toga.

Na svakoj turi biće više govornika koje sigurno znate, iz prolaza ili sa TV-a. Nije potrebna nikakva prijava, samo siđite i saznajte više o svom kraju.

Izvor: NSU
Foto: Promo