Početna Gradske teme Pet godina od tragedije u diskoteci Kontrast

Pet godina od tragedije u diskoteci Kontrast

0

Danas se navršava pet godina od tragedije u diskoteci Kontrast. Tog 1. aprila u ranim jutarnjim satima izbio je požar kod bine u diskoteci koji se proširio i u kojem su tragično stradali Tamara Miladinović, Marina Aničić, Renato Vuković, Marko Pavlović, Zoran Ignjatović i Milena Dalmacija.

Pored diskoteke je prošle godine postavljen spomenik simboličnog naziva “Stepenice do kojih se ne može”, koji je delo Novosađanke Ivane Sovilj i predstavlja protivpožarne stepenice kojima se ne može proći. Na spomeniku je ploča sa imenima poginulih, sem Mileninog, čiji roditelji nisu dali dozvolu za to.

Deo odgovornih za tragediju osuđen je pre nekoliko godina. Vlasnik objekta Alojz Ganić je prvo osuđen na pet godina zatvora, a nakon odluke Apelacionog suda kazna mu je smanjena na četiri godine zatvora. Jedan od zakupaca Kontrasta, Slaviša Stanišić, osuđen je na devet godina zatvora, a drugi, Dejan Raković, na sedam, dok je električar Miroslav Papuga dobio devet godina zatvora.

Na osnovu angažovanja porodica pokrenut je postupak i protiv nekoliko inspektora, koji je nedavno počeo ispočetka u Osnovnom sudu.

Autor: 021.rs