Početna Gradske teme Pet kompanija zainteresovano za javno-privatno partnerstvo sa Apotekom Novi Sad

Pet kompanija zainteresovano za javno-privatno partnerstvo sa Apotekom Novi Sad

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Pet kompanija zainteresovano je za javno-privatno partnerstvo kada je u pitanju Apoteka Novi Sad.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da se stav Grada po pitanju ogromnih dugova Apoteke nije promenio i da je Novom Sadu potrebna ta ustanova.

Priprema se projekat, odnosno katalog sa kojim će se izaći pred javno-privatne partnere. Ovo je najteži proces, jer u njemu treba da definišemo sve ekonomske i pravne parametre, da kažemo koji je to period javno-privatnog partnerstva, koliko je učešće Grada i Apoteke. Nadam se da ćemo brže to pripremiti nego za “Stan”, ali i interesovanje za Apoteku je veće“, navodi Vučević za 021.

On dodaje i da će Grad do kraja septembra pokušati da reši privremenu nemogućnost isplate zarada zaposlenima u toj ustanovi.

Gradonačelnik kaže i da očekuje da će za nekoliko dana biti objavljen oglas za javno-privatno partnerstvo u “Stanu”, o čemu je odluka doneta još krajem prošle godine. Prema njegovim rečima, u toku je prevođenje oglasa na engleski i kada se to obavi biće i zvaničnog poziva.

On se nada da će oba postupka javno-privatnog partnerstva biti uspešna i da će omogućiti “Stanu” i “Apoteci” da opstanu.

Autor i foto: 021.rs