Početna Gradske teme Petrovaradin, Grbavica, Detelinara i drugi delovi Novog Sada dobijaju dečija igrališta

Petrovaradin, Grbavica, Detelinara i drugi delovi Novog Sada dobijaju dečija igrališta

Deset dečijih igrališta i teretana na otvorenom uskoro će biti postavljeno u različitim delovima Novog Sada.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je raspisala javnu nabavku za gradnju i opremanje 10 igrališta i teretana u vrednosti od preko 42 miliona dinara. Iz konkursne dokumentacije se vidi da se radi o standardnoj opremi i izgledu igrališta i teretana koje UGZI postavlja u Novom Sadu poslednjih godina, a koja podrazumeva klackalice, ljuljaške, njihalice, odnosno fitnes sprave.

U tenderu se navodi da će se igrališta i teretane postaviti na zelenoj površini između zgrada na Bulevaru oslobođenja i Ulice Dimitrija Avramovića, zatim na Bulevaru kralja Petra I prekoputa objekta Doma zdravlja “Jovan Jovanović Zmaj”.

Na Detelinari će biti dva igrališta i to u Ulici Milenka Grčića kod brojeva 25 i 27 i u Molijerovoj kod brojeva 2a i 2b.

Na Telepu se igrališta planiraju na prostoru između ulica Vardarske i Tihomira Ostojića, a na Grbavici na mestu već postojećeg igrališta u bloku zgrada oivičenih ulicama Miše Dimitrijevića, Gogoljevom, Doža Đerđa i Braće Ribnikara, kao i između zgrada na brojevima 27 i 29 u ulici Alekse Šantića.

U Banatiću dečije igralište će biti izgrađeno na prostoru između zgrada u Omladinskog pokreta 7 i 9, dok se u Petrovaradinu radi o prostoru u Bloku 8.

U prigradskim naseljima novo dečije igralište treba da nikne u Ulici Arsenija Čarnojevića u Rumenki, kod fudbalskog terena.

Inače, skoro istovetan tender je UGZI raspisala polovinom decembra sa procenom da će koštati manje oko 37 miliona dinara. Ova nabavka krajem 2019. nije uspela jer jedini ponuđač “Simkom” iz Kragujevca nije dostavio ispravnu dokumentaciju. Između ostalog nedostajala je cena radova, a tokom postupka je preduzeće “Spore expo gradnja” iz Beograda uložilo prigovor, ali je on je odbijen. Kažimo i da se osim u vrednosti posla, tenderi razlikuju u tome što se sada ne traži posebna javna rasveta.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay