Početna Gradske teme Petrovaradinska “Pobeda” dobila rešenje ministarstva: Počinje sa radom, u planu zapošljavanja

Petrovaradinska “Pobeda” dobila rešenje ministarstva: Počinje sa radom, u planu zapošljavanja

0

Ministarstvo finansija izdalo je rešenje kojim kompleks “Pobede” u Petrovaradinu počinje sa radom u Slobodnoj zoni Novi Sad.

Time se stvaraju uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvođenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije.

Rešenjem se utvrđuje da su “ispunjeni prostorni i energetski uslovi, uslovi zaštite životne okoline i drugi tehnički uslovi za rad slobodne zone, uslovi za rad carinske službe, kao i uslovi u pogledu sprovođenja mera carinskog nadzora.”

Komisiju koja je pregledala dokumentaciju i prostor činili su predstavnici Ministarstva finansija, Uprave za slobodne zone, Uprave carine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva privrede i predstavnika Grada Novog Sada.

Podsetimo da je krajem marta kompleks “Pobede”, koji je već dve godine u vlasništvu beogradske firme “Marera properties”, dobio saglasnost Vlade Srbije da bude deo područja Slobodne zone “Novi Sad”.

Ovom odlukom Vlada je olakšala poslovanje firmama koje već rade u ovom kompleksu u Petrovaradinu, jer status slobodne zone omogućava oslobađanje od PDV-a, carina, raznih taksi i druge stimulacije.

Podsetimo, nekadašnja fabrika “Pobeda” je nakon privatizacije bila u vlasništvu “MK holdinga” i maja 2020. se saznalo da su promenili vlasnika i da prostorom upravlja “Marera properties” koja se uglavnom bavi gradnjom i iznajmljivanjem hala, tržnih centara i drugih nekretnina.

Kompleks “Pobede” trenutno raspolaže sa 110.000 kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 17 hektara zemljišta predviđenog za izgradnju novih objekata. U okviru parka za sada posluje 35 kompanija čije su delatnosti iz oblasti poput prerađivačke, trgovinske i saobraćajne industrije.

Izvor: 021.rs
Foto: “Pobeda”