Početna Gradske teme Pismo ogorčene Novosađanke upućeno “Gradskom zelenilu”

Pismo ogorčene Novosađanke upućeno “Gradskom zelenilu”

Vesna Zeljković sa Novog naselja uputila je otvoreno pismo čelnicima “Gradskog zelenila” nezadovoljna načinom i tempom kojim se kosi trava u ovom najvećem novosadskom kvartu.

Pismo “Zelenilu” je naslovila sa “Ko kosi, a ko im glavu nosi”.

– Svedok sam iz godine u godinu ovog očaja. Ovo je bruka za Vas (“Gradsko zelenilo”), a još više za nas koji to trpimo i plaćamo. Zar se ovako kosi trava? Imate sva čuda od tehnike, ali džaba vam sve. Ako treba da vas se pošalje na edukaciju u Englesku, Nemačku ili bilo gde, hajde i to da izguramo. Samo ovaj jad i nemar da ne gledamo. Ili nemojte kositi. Novi Sad, Novo naselje, livadica kod moje zgrade ili bilo gde, svuda je isto. Bruka i sramota.

Inače, ove godine u najvećem delu Novog naselja trava nije košena nedeljama pa je na pojedinim lokacijama, čak i oko vrtića i škole, narasla skoro metar. Činjenica u prilog tome ja da su brdašca (atomska skloništa) između Bulevara Jovana Dučića i Ulice Partizanskih baza u subotu kosila po šestorica kosača odjednom.

Ali nije problem ni samo to što se trava ne kosi. Problem je taj da je i ono što je košeno, uklanjano sa tolikom neznanjem ili nesavesnošću pa su se mnogi građani s pravom bunili danima unazad.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay