Početna Gradske teme Planira se novi muzej u Novom Sadu, nalazio bi se u Univerzitetskom...

Planira se novi muzej u Novom Sadu, nalazio bi se u Univerzitetskom parku

0

Urbanistički plan Univerziteteskog parka je ponovo na javnom uvidu i novina je predlog da se sagradi muzej od više stotina kvadrata.

Kako se navodi u planu, urbanisti i dalje predviđaju da park od 5,51 hektar bude preuređen tako da se uklone preostale topole i zameni novim vrstama drveća, da se sagrade nove pešačke staze, podigne amfiteatar sa binom i fontanom nedaleko od zgrade Rektorata, kao i dečije igralište i prostor za istrčavanje pasa.

Novina u planu koji je opet na javnom uvidu je da se u parku na prostoru od 500 kvadratnih metara, uz Ulicu Zorana Đinđića, nedaleko od postojećeg parkinga, sagradi muzej. U planu se ne navodi o kakvom je muzeju reč, ali stoji da bi imao galerijski prostor, multimedijalnu salu, memorijalnu salu i druge tehničke i sanitarne prostorije. Objekat bi bio prizeman, na 300 kvadratnih metara bruto prostora.

Prema predlogu urbanista, pre izgradnje bi morao da se raspiše arhitektonski konkurs za ovo zdanje.

Nacrt Plana generalne regulacije Univerzitetskog parka može se preuzeti sa sajta Urbanizma OVDE ili sajtu Grada na OVOM LINKU.

Javni uvid građani mogu da obave do 11. oktobra u prostorijma JP “Urabnizam” na Bulevaru cara Lazara 3 i u prostorijama MZ “Liman” u Drage Spasić 1.

Primedbe i sugestije na plan se podnose Upravi za urbanizam u Školskoj 3 do 11. oktobra.

Komisija za planove će prispele prigovore na plan Urbanističkog parka razmatrati 21. oktobra, od 9 časova, na sednici u amfiteatru Spensa.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia