Početna Gradske teme Planira se rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe: Staze za bicikliste, pešake i novi...

Planira se rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe: Staze za bicikliste, pešake i novi parking

0

Bulevar vojvode Stepe na Novom naselju u narednom periodu mogao bi da dobije nedostajuće pešačke i biciklističke staze, kao i dodatne parkinge.

Proširenje bi obuhvatilo gotovo celu dužinu ove saobraćajnice, prvenstveno uz poslovni deo, koji decenijama unazad, od izgradnje, nema potpuno uređene površine namenjene pešacima.

Šta će sve tačno biti urađeno znaće se nakon izrade tehničke dokumentacije, za šta je sada raspisan tender.

Kako navodi Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), projektant bi trebalo da predvidi gradnju pešačke staze uz poslovne objekte sa desne strane Bulevara vojvode Stepe, a bila bi izgrađena i biciklistička staza.

Radi se o stazi dužine od gotovo 1.750 metara, a gradiće se staze i ka ulicama koje vode ka bloku zgrada sagrađenih za potrebe bezbednjaka.

Projektom rekonstrukcije Bulevara vojvode Stepe trebalo bi i da se pomere postojeća parking mesta, kako bi se napravilo mesto za pešake i bicikliste.

UGZI navodi da bi trebalo da se isprojektuje i parking sa leve strane bulevara, između Bulevara Slobodana Jovanovića i Bulevara kneza Miloša, u dužini od 500 metara.

Procenjena vrednost izrade projekta rekonstrukcije Bulevara vojvode Stepe je 3,3 miliona dinara. Rok za dostavljanje ponuda je 28. septembar.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay