Početna Gradske teme PMF za vikend otvara vrata srednjoškolcima

PMF za vikend otvara vrata srednjoškolcima

PMF

Renovirana studentska laboratorija za zaštitu životne sredine biće otvorena u subotu na Prirodno matematičkom fakultetu, a u isto vreme će za zainteresovane srednjoškolce svoja vrata otvoriti i departmani za hemiju i geografiju.

Manifestacija za buduće studente pod nazivom “Moj izbor za budućnost” ima za cilj što bolje uponavanje srednjoškolaca sa zanimanjima koja će u budućnosti eventualno strudirati, objasnila je za 021 portparolka PMF-a Saška Rakić.

Na osnovu ovog vikenda koji organizujemo, dosta dece se posle odluči za studiranje neke od nauka koje su na našem fakultetu jer je deci mnogo zanimljivije kad dođu i vide te laboratorije, radionice i razgovaraju sa naučnicima i istraživačima i u krajnjoj liniji kada im objasne gde sa tim fakultetima mogu sve da se zaposle“, rekla je ona.
Ona je pozvala sve buduće ali i sadašnje studente, da dođu u subotu na PMF i upoznaju se sa svojim mogućim budućim zanimanjem.

Pored “hemijskog vikenda” istovremeno će se održati i “zeleni vikend” posvećen zaštiti životne sredine, a takođe će i departman za geografiju otvoriti svoja vrata za potencijalne studente.
Svečano otvaranje laboratorije za zaštitu životne sredine počinje u podne.

Autor i foto: 021.rs