Početna Gradske teme Naselje Bocka dobija kanalizacionu mrežu

Naselje Bocka dobija kanalizacionu mrežu

cevovod_thumb_medium600_350

Zavod za izgradnju grada završio je tender za izvođača radova na izgradnji gravitaciono potisnog cevovoda sa crpnom stanicom u Bockama, čime se stvaraju uslovi za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u tom naselju.

Kako za 021.rs objašnjavaju u ZIG-u, idejnim projektom za Bocke predviđen je separatni sistem kanalisanja sa glavnom crpnom stanicom Bocke, koja je smeštena u odbrambenom nasipu od Dunava uz put Novi Sad – Beočin. U ovom preduzeću dodaju da će funkcija crpne stanice biti da pomoću potisnog voda transportuje otpadne vode ovog naselja do postojeće mreže u Sremskoj Kamenici.

Za sada još nije određeno kada će početi radovi, a posao je pripao preduzeću “Bulevar company”. Vrednost radova je 38.977.366 dinara, a rok za završetak cevovoda 190 dana.
Podsetimo da stanovnici Bocki već godinama traže da dobiju vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zbog čega su i protestovali. Posle više odlaganja, kao i dužeg vremena projektovanja i analiza, konačno je ove godine Grad krenuo sa konkretnim poslovima.

Autor i foto: 021.rs