Početna Gradske teme Počela “Dečija nedelja”

Počela “Dečija nedelja”

0

118ps

Član gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić otvorio je juče manifestaciju “Dečija nedelja” koja traje do 10. oktobra 2016. godine. Manifestacija se održava uz podršku Grada Novog Sada pod sloganom “Neću da brigam-hoću da se igram”.

“Grad Novi Sad dugi niz godina podržava ‘Dečiju nedelju’ izdvajanjem sredstava preko gradske Uprave za dečiju i socijalnu zaštitu. Program je bogat sadržajima namenjenim deci i roditeljima, a kao što slogan ovogodišnje manifestacije kaže igra je u centru pažnje. Ona je polazna i osnovna tačka svih aktivnosti u razvoju dece, ona je način odgajanja i vaspitavanja dece, kroz igru se druži, uči i odrasta. Deca u Novom Sadu imaju veliki broj sportskih terena na raspolaganju, a Grad će nastaviti da radi na unapređenju uslova dečje i socijalne zaštite”, rekao je Tihomir Nikolić.

133ps

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu hora “Do re mi” i igranju zaboravljenih dečijih igara. Tokom manifestacije predviđen je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta. To su brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga i porodične radionice, a program manifestacije je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs .

Autor: NsHronika