Početna Gradske teme Počela gradnja parkinga na mestu zelene površine na Bulevaru Evrope

Počela gradnja parkinga na mestu zelene površine na Bulevaru Evrope

0

Pretvaranje zelene površine u parking počelo je u delu Bulevara Evrope, od Ulice Branka Bajića do Hadži Ruvimove ulice.

U pitanju je prva faza radova u okviru koje će biti izgrađeno 181 parking mesto, dok će se u drugoj fazi graditi još 20 parking mesta.

Radovi će trajati pet meseci i u ovom delu Bulevara Evrope, od Futoške ulice do Kornelija Stankovića, na mestu 4.000 kvadrata zelene površine biće izgrađeno ukupno 201 parking mesto. Radove vredne skoro 60 miliona dinara sa PDV-om izvode firme “Put-invest”, “Suuniko solutions” i “AB & CO geosystems”, a koje su bile jedini učesnici javne nabavke.

Konkretno, u prvoj fazi radova koja je sada počela planirano da se grade parkinzi od Ulice Janka Veselinovića do Hadži Ruvimove (54 parking mesta), od Hadži Ruvimove do Branka Bajića (49 parking mesta) i od Branka Bajića do Futoške ulice (78 parking mesta).

U drugoj fazi koja će se raditi od Ulice Kornelija Stankovića do Ulice Janka Veselinovića biće izgrađeno još 20 parking mesta.

Parkinzi se grade na zelenim površinama jer, kako su naveli u gradskoj upravi, u ovom delu grada postojeći kapaciteti za parkiranje ne zadovoljavaju potrebe.

Međutim, u gradskoj upravi nisu objasnili zašto se grade parkinzi kada je prema važećim urbanističkim planovima predviđeno da preko dela ove zelene površine prolazi trasa budućeg tramvaja, a da ispod nje budu izgrađene dve podzemne garaže sa 570 parking mesta. U planovima je ucrtana podzemna garaža u delu između ulica Janka Veselinovića i Hadži Ruvimove (400 parking mesta) i druga između ulica Kornelija Stankovića i Janka Veselinovića (170 parking mesta).

Izvor: 021
Foto: Printscreen/GoogleMaps/StreetView