Početna Gradske teme Počela manifestacija “Dečja nedelja”

Počela manifestacija “Dečja nedelja”

0

Od 4. do 10. oktobra širom Srbije obeležava se Dečja nedelja.

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov prisustvovala je otvaranju manifestacije „Dečija nedelja“ u Novom Sadu. Manifestacija se održava uz podršku Grada Novog Sada pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“.

“Udruženje „Život kao inspiracija“ šestu godinu za redom uspešno organizuje manifestaciju „Dečija nedelja“ i za ovu namenu je iz budžeta Grada izdvojeno milion dinara. Programi se ove godine odvijaju na otvorenom prostoru u skladu sa epidemiološkim merama. Posebnu pažnju smo posvetili deci sa smetnjama u razvoju i njihovom uključivanju u društveni život”, rekla je Branka Bežanov.

Prilikom otvaranja manifestacije u saletli Dunavskog parka, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu horo „Instrumental“, radionici „Mi & La“ i nastupu učenika ŠOSO „Milan Petrović“. Učenici ove škole izložili su proizvode koji su sami napravili i koji su namenjini prodaji, a sav prihod biće upućen u humanitarne svrhe za lečenje Mihajla Jovića obolelog od leukemije.

Svi sadržaji manifestacije „Dečja nedelja“ su besplatni, a program je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” godinama unazad ima lepu tradiciju: svi predškolci zrenjaninskih vrtića i svi đaci prvaci dobijaju na poklon člansku karticu Biblioteke.

Za moto ovogodišnje manifestacije izabrani su stihovi Ljubivoja Ršumovića: „Dete je dete da ga volite i razumete”.

Ove godine, priliku da dobiju na poklon članske kartice neće imati samo prvaci i predškolci, već će, povodom Dečje nedelje, besplatno članstvo dobiti i i sva deca do 14 godina koja svrate do Dečjeg odeljenja biblioteke.

Bibliotekari su za decu pripremili i simbolične poklone.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay