Početna Gradske teme Počela manifestacija “Selo u gradu” na Trgu republike

Počela manifestacija “Selo u gradu” na Trgu republike

0

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević otvorio je manifestaciju “Selo u gradu” koju organizuje Udruženje građana “Tradicija, koreni i kulturno nasleđe” koja će trajati do 21. maja na Trgu Republike.

“Drago mi je što u srcu Novog Sada možemo da vidimo bogatstvo sela iz cele Srbije, bogatstvo kulture, tradicije i običaja, a pre svega, mala porodična poljoprivredna gazdinstva i njihove proizvode. Grad Novi Sad sa zadovoljstvom podržava ovakve manifestacije i trudi se da kroz svoje programe podrške poljoprivredi i ruralnim naseljima učini sve kako bi mladi ostali na selu i razvijali svoju porodicu i svoj biznis”, rekao je Milorad Radojević prilikom otvaranja manifestacije.

U toku naredna tri dana posetioci manifestacije će imati priliku da se upoznaju sa sredinama i običajima iz raznih delova Srbije, a predstaviće se i tri opštine sa Kosova i Metohije.

Takođe, na manifestaciji će se predstaviti porodična poljoprivredna gazdinstva sa svojim proizvodima, ali i udruženja koja neguju tradiciju. Kroz porodično poljoprivredno gazdinstvo i udruženje predstaviće se i samo selo sa svojim poljoprivrednim potencijalom, sa akcentom na malog i srednjeg poljoprivrednog proizvođača.