Početna Gradske teme Pokrajina dala Spensu 15 miliona za sanaciju velike sale

Pokrajina dala Spensu 15 miliona za sanaciju velike sale

0

Projekat sanacije elektroenergetskih instalacija velike sportske dvorane Spensa podržala je Pokrajina sa 15,3 miliona dinara. Novac je Spens dobio kroz konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti koji je raspisala vojvođanska administracija.

“Ulaganje u energetsku efikasnost Spensa je od ključne važnosti za opstanak i razvoj tog preduzeća. Danas na delu vidimo odličnu saradnju Novog Sada sa Pokrajinom i zahvaljujući sredstvima koja smo dobili, uskoro očekujemo realizaciju konkretnih mera. To će pre svega, biti vidljivo u velikoj sali SPENS-a, nakon sanacije elektroenergetskih instalacija. Za JP SPC ‘Vojvodina’ ranije je izrađen i Elaborat o energetskoj efikasnosti, a projekat će se realizovati u fazama, u zavisnosti od prioriteta i finansijskih mogućnosti. Sadašnji menadžment preduzeća sva sredstva koja dobije iz budžeta, ulaže u uređenje sportskih sala i poslovnih prostora, popravke dotrajalih sistema za grejanje i hlađenje, jer je cilj trajno i sistemsko poboljšanje rada preduzeća”, naveo je nakon potpisivanja ugovora Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Pored Novog Sada, sredstva u visini od skoro 87 miliona za poboljšanje energetske efikasnosti dobili su i Titel, Kanjiža, Bački Petrovac, Alibunar i Bač.

Autor: 021.rs