Početna Gradske teme Pokrajina dala Spensu 15 miliona za sanaciju velike sale

Pokrajina dala Spensu 15 miliona za sanaciju velike sale

Projekat sanacije elektroenergetskih instalacija velike sportske dvorane Spensa podržala je Pokrajina sa 15,3 miliona dinara. Novac je Spens dobio kroz konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti koji je raspisala vojvođanska administracija.

“Ulaganje u energetsku efikasnost Spensa je od ključne važnosti za opstanak i razvoj tog preduzeća. Danas na delu vidimo odličnu saradnju Novog Sada sa Pokrajinom i zahvaljujući sredstvima koja smo dobili, uskoro očekujemo realizaciju konkretnih mera. To će pre svega, biti vidljivo u velikoj sali SPENS-a, nakon sanacije elektroenergetskih instalacija. Za JP SPC ‘Vojvodina’ ranije je izrađen i Elaborat o energetskoj efikasnosti, a projekat će se realizovati u fazama, u zavisnosti od prioriteta i finansijskih mogućnosti. Sadašnji menadžment preduzeća sva sredstva koja dobije iz budžeta, ulaže u uređenje sportskih sala i poslovnih prostora, popravke dotrajalih sistema za grejanje i hlađenje, jer je cilj trajno i sistemsko poboljšanje rada preduzeća”, naveo je nakon potpisivanja ugovora Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Pored Novog Sada, sredstva u visini od skoro 87 miliona za poboljšanje energetske efikasnosti dobili su i Titel, Kanjiža, Bački Petrovac, Alibunar i Bač.

Autor: 021.rs