Početna Gradske teme Počela Škola klizanja na Spensu

Počela Škola klizanja na Spensu

Nedavno je na novosadskom SPENS-u otvorena nova sezona klizanja. Osim redovnih smena za građane, Klizački klub “Vojvodina” organizovao je Školu klizanja i Školu umetničkog klizanja kako bi omogućio svim sugrađanima da iskuse čari tog sporta.

Škola klizanja je ove godine počela znatno ranije, a u toku je prvi kurs klizanja i umetničkog klizanja koji traje do 7. novembra. Sledeći kurs Škole klizanja počinje 9. novembra sa terminima utorkom i četvrtkom, pre podne od 8 do 9 časova, a po podne od 16,45 do 17,45 časova, kao i subotom od 8,30 do 9,30 časova.

– Interesovanje za klizanje je veliko, a zanimljivo je da je svake godine sve više starijih polaznika, koji na klizanje gledaju kao na jedan vid kvalitetne rekreacije – kaže instruktorka i trener Klizačkog kluba “Vojvodina” Svetlana Trešnjić. Ona poziva roditelje da decu dovode u što mlađem uzrastu, kako bi ranije savladali prve klizačke korake, te napominje da su deca od 3 do 4 godine već uključena u rad.

Kao dobre strane klizanja kao sporta, Svetlana navodi da su u klizanju aktivni svi mišići, posebno oni koji su zapostavljani tokom dugog sedenja u školskim klupama ili na radnom mestu, kao i da se pozitivno odražava na termoregulacioni sistem što doprinosi boljem podnošenju hladnoće i doprinosi zdravlju uopšte.

Klizačkom klubu “Vojvodina” sa početkom sezone predstoji niz takmičenja, a prvo od njih je državno prvenstvo u decembru, zatim takmičenje koje klub organizuje, a reč je o Otvorenom prvenstvu Novog Sada u umetničkom klizanju koje se svake godine održava krajem decembra i okuplja stotinak klizača iz Srbije, Makedonije i Mađarske.

U klubu treniraju kadeti A, B i C kategorije, to su deca, tj. devojčice uzrasta od 7 do 13 godina, takođe postoji kategorija juniorki, kao i mala selekcija, tj. predtakmičarska kategorija dece od 4 do 5 godina, koja su budućnost kluba.

Prijave za Školicu klizanja su od 7. novembrana na blagajni Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Freeimages