Početna Gradske teme Počela vakcinacija u tržnom centru Promenada

Počela vakcinacija u tržnom centru Promenada

0

U Promenadi je, u prvih sat vremena od otvaranja punkta za vakcinaciju, vakcinisano preko 50 ljudi, a broj zainteresovanih je veliki, objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svojim profilima na Instagramu i Fejsbuku. On je naveo da će u narednih nekoliko dana početi vakcinacija i u Big šoping centru.

U Tržnom centru Promenada jutros u 10 sati otvoren je punkt Doma zdravlja „Novi Sad“ za vakcinaciju protiv kovida, a radno vreme je svaki dan od 10 do 18 časova.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove dr Veselina Bojata, ovo je dobar primer kako imunizacija treba da se približi građanima.

Trenutno su na raspolaganju dve vakcine, Sinofarm i Fajzer, ali će u zavisnosti od interesovanja građana, na ovom punktu biti dostupne i ostale, rekao je direktor Doma zdravlja.

Član gradskog veća za zdravstvo, doktor Dragan Stajić, ističe da imunizacija u Novom Sadu teče odlično. Vakcinisano je tri četvrtine građana starijih od 80 godina, a 60 odsto starijih od 60 godina. Stajić smatra da se otvaranjem punktova u tržnim centrima sada približavamo radno sposobnom stanovništvu između 20 i 50 godine.

Izvor: RTV, Tanjug, novisad.com
Foto: Miloš Vučević, Fejsbuk