Početna Gradske teme Počele pripreme za izgradnju novog tržnog centra kod Spensa

Počele pripreme za izgradnju novog tržnog centra kod Spensa

Izgradnja novog tržnog centra „Promenada” na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara počinje za manje od desetak dana, saznaje nezvanično Dnevnik.

Foto-reporterka Dnevnika uslikala je kontejnere za radnike, koji su postavljeni na toj parceli, što ukazuje na to da su pripremni radovi u toku. Svakog dana se očekuje odobrenje radova, za koje je zahtev podnet još pre nekoliko meseci. Čim taj dokument bude stigao, radnici će početi da rade, a mehanizacija će biti postavljena na teren.

Već narednih dana cela parcela biće ograđena. Podsetimo, tržni centar „Promenada” gradiće se na 150.000 kvadrata, što će ga činiti najvećim u Srbiji i jednim od najvećih u regionu. Planirano je da bude izgrađeno i 2.300 parking-mesta unutar samog šoping centra. U prizemlju i na prvom spratu biće otvoreni butici domaćih i stranih modnih kompanija, a na gornjim spratovima biće izgrađeni objekti za zabavu.

Tu će se naći bioskop, kuglana, sala za bilijar i megamarket. Drugačijim od ostalih činiće ga zeleni krov površine 10.000 kvadratnih metara, gde će, osim u fantastičnom pogledu, Novosađani moći da uživaju u terenima za više vrsta sportova ili u kafićima. Parcelu je za više od 3,7 milijarde dinara kupila kompanija južnoafričkog investicionog fonda „Nepi”, i to je do sad najskuplje plaćena parcela u gradu. Otvaranje tržnog centra planirano je u decembru 2018. godine.

Izvor: Dnevnik

Foto: Ilustracija/Pixabay