Početna Gradske teme Počeli radovi na delu pruge između Sremskih Karlovaca i Inđije

Počeli radovi na delu pruge između Sremskih Karlovaca i Inđije

Radovi na deonici pruge od Inđije do Sremskih Karlovaca počeli su 1. februara, odmah po obustavi železničkog saobraćaja.

Ova deonica duga je oko 24 kilometra i na tom delu pruge trenutno se uklanjaju delovi železničke infrastrukture. Radovi na ovoj deonici će trajati narednih petnaestak dana. Nakon toga treba da usledi i gradnja svih objekata koji su u ravni sa postojoćem prugom i onih koji štite prugu od plavljenja Dunava. Treba da se rekonstruiše i stanica u Sremskim Karlovcima sa svim objektima unutar njenih granica, kao i da se pripremi pdloga nasipanjme zemlje za novu dvokolosečnu prugu između 60. i 65. kiloometra.

Podsetimo, zbog radova na pruzi Beograd – Novi Sad železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada obustavljen je do daljnjeg, što će doneti izmene i u međunarodnom saobraćaju. Takođe, stanovnici Banstola i Čortanovaca smatraju da su ih ovi radovi odsekli od Novog Sada, zbog čega traže od GSP-a da uvede autobusku liniju do tih mesta. O njihovom apelu više OVDE.

Red vožnje

Od međunarodnih vozova ukida se polazak voza za Beč i pojedini polasci za Budimpeštu.

Voz koji iz Beograda za Budimpeštu polazi u 11:13, polaziće iz Novog Sada u 11 sati i saobraćaće do Kelebije, odakle će putnici sa presedanjem u 14:46 nastaviti za Budimpeštu. Voz koji iz Budimpešte za Beograd polazi u 7:57, promeniće vreme polaska i to u 11:57 i saobraćaće do Kelebije, gde će putnici, takođe uz presedanje, u 15:41 nastaviti putovanje za Novi Sad.

Voz iz Beograda za Budimpeštu u 21:15, kao i voz iz Budimpešte za Beograd u 22:15, neće saobraćati do završetka radova.

Saobraćaj vozova iz Beograda za Beč u 7:13 i iz Beča za Beograd u 8:42, takođe će biti obustavljen do završetka radova.

U unutrašnjem saobraćaju, vozovi iz Subotice saobraćaće samo do Novog Sada.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay