Početna Gradske teme Počelo glasanje za imena bizona na Fruškoj gori

Počelo glasanje za imena bizona na Fruškoj gori

0

Počelo je glasanje za izbor imena, odnosno nadimka za pet jedinki evropskog bizona koji su od skoro stanovnici Nacionalnog parka Fruška gora.

Na Fejsbuk stranici NP Fruška gora objavljeni su predlozi nadimaka za jednu mušku i četiri ženske jedinke bizona, a koje su dala deca iz Srbije, Španije i Poljske.

Glasate tako što u komentaru ispod fotografija na Fejsbuk objavi NP Fruška gora ostavite svoj izbor za jedan muški i četiri ženska nadimka od ponuđenih, ili dodajte svoj predlog. Glasanje traje do 28. aprila. Pet komentara/predloga sa najviše lajkova odlučiće i biće nagrađeni.

Deca iz Srbije su za bizona predložila sledeća imena: Srba, Bogi, Stefa, Sale, Pera, Mitar, Marko, Đole, Đuka, Lala, Miki, Laza, Bane.

Kada su u pitanju bizonke, predlozi su: Anđelka, Brankica, Bilja, Cveta, Čarna, Divna, Duška, Dragana, Đurđa, Gorica, Ivka, Juga, Kata, Kalina, Krasna, Kruna, Lana, Lenka, Ljupka, Milica, Nada, Nina, Slavica, Slađa, Petra, Vera, Fruška.

Mališani iz Španije su predložili da se jedinke nazovu: Reina (Reina), Paqui (Paki), Niña ( Ninja), Gordi (Gordi) i Chiquito (Čikito).

Deca iz Poljske su predložila: Pyza, Gracja, Nadzieja, Mila i Lalok.

Izvor: novisad.com
Foto: NP Fruška gora