Početna Gradske teme Počelo glasanje za projekte „Zajednici zajedno“, među njima i „Tvrđava mira“

Počelo glasanje za projekte „Zajednici zajedno“, među njima i „Tvrđava mira“

0

Juče je otvoreno glasanje za konkurs „Zajednici zajedno“ u organizaciji kompanije NIS, a u kojem EXIT fondacija učestvuje sa projektom „Tvrđava mira“, koji podrazumeva postavljanje umetničke instalacije na Petrovaradinskoj tvrđavi po konceptu jednog od najprestižnijih svetskih umetničkih imena.

Povod za ovakvu ulepšavanje tvrđave jeste obeležavanje 100 godina od uspostavljanje mira nakon Prvog svetskog rata, te će ovo umetničko delo, ukoliko dobije dovoljnu podršku građana, predstavljati jedan od najznačajnijih kulturno-turističkih znamenitosti Novog Sada, koje će globalno promovisati Petrovaradinsku tvrđavu kao Tvrđavu mira.

Ukoliko želite, za ovaj projekat možete glasati OVDE, a glasanje traje do 18. oktobra u 14 časova. Klikom na opciju „Novi Sad“ otvara se padajući meni na kojem se nalazi i projekat Fondacije EXIT za koji, potom, glasate.

Projekat „Tvrđava mira“ je sledeći korak u strategiji EXIT fondacije o unapređenju i očuvanju Petrovaradinske tvrđave, u okviru čega je u prvoj polovini godine, u saradnji sa kompanijom NIS, realizovana rekonstrukcija objekta Male stražare, koju Astronomsko društvo koristi kao Opservatoriju, navodi se u saopštenju ove Fondacije.

Misija EXIT fondacije jeste da, pored dosadašnje višedecenijske promocije Petrovaradinske tvrđave, Novog Sada i Srbije, nastavi sa višestrukim unapređenjima tvrđave, kako bi se očuvalo kulturno-istorijsko nasleđe ovog spomenika, kao i da se doprinese turizmu Novog Sada globalnom promocijom Petrovaradinske tvrđave, za koju mnogi nisu znali da je jedna od najvećih na svetu i druga po veličini u Evropi.

Kompanija NIS organizovanjem programa „Zajednici zajedno“, doprinosi unapređenju života građanima dvanaest opština i gradova u Srbiji u kojima posluje kompanija, u cilju bolje budućnosti zajednica.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay