Početna Gradske teme DZNS: Obeležavanje Dana borbe protiv siromaštva

DZNS: Obeležavanje Dana borbe protiv siromaštva

0

Ujedinjene nacije su proglasile 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva.

Cilj obeležavanja tog dana jeste širenje svesti o važnosti borbe protiv siromaštva u svim zemljama, a naročito onima u razvoju.

Svetski dan borbe protiv siromaštva Služba patronaže Doma zdravlja Novi Sad će obeležiti radom, i u saradnji sa Crvenim krstom Novi Sad dana 17. oktobra od 10 do 11 časova u prostorijama zdravstvenih medijatorki na Klisi.

Tim povodom deliće se garderoba, higijenski paketi i igračake za decu marginalizovanih porodica koje žive u ekstremnom siromaštvu. U saradnji sa zdravstvenim medijatorkama za romsku populaciju nastaviće se podela navedene pomoći i narednih dana.

“Ovim putem apelujemo na sve ljude dobrog srca da uzmu učešće u borbi protiv siromaštva jer nečije malo nekome znači sve. Građani čistu, staru garderobu i dečje igračke mogu odneti u prostorije Crvenog krsta Novi Sad”, saopštava Dom zdravlja Novi Sad.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku najveću stopu rizika od siromaštva imaju osobe koje žive u domaćinstvima sa dvoje odraslih i troje ili više dece, zatim mladi od 18 do 24 godine i mlađi od 18 godina.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay