Početna Gradske teme Grad raspisao tender za novogodišnju rasvetu

Grad raspisao tender za novogodišnju rasvetu

Grad Novi Sad raspisao je tender za novogodišnju rasvetu, odnosno za nove svetlosne dekoracije i dopunu postojećeg osvetljenja.

U javnoj nabavci predviđa se da će se nova i dopunjena rasveta naći na Bulevaru Mihajla Pupina (nove svetlosne dekoracije), na Bulevaru oslobođenja (dopuna postojeće dekoracije drveća), na Trgu republike (3D svetlosne figure), u Jevrejskoj ulici (dopuna postojećeg osvetljenja), u Ulici kralja Aleksandra (nove dekoracije i dopuna postojećeg osvetljenja), u Zmaj Jovinoj ulici (dopuna sa lančanicama), na Tandžurićevoj palati (dopuna sa lančanicama), u Beogradskoj ulici na Petrovaradinu (novi svetlosni dekor) i na Petrovaradinskoj tvrđavi (postavljanje 3D svetlosne figure ispred sata i drugi vizuelni akcenti).

Takođe se nabavlja i broj devet za natpis na Gradskoj kući.

U konkursnoj dokumentaciji do detalja je navedeno kakvi proizvodi treba da budu, a čak se i preferiraju proizvodi određenih proizvođača, odnosno “Blachere Illumination” i “Ido Light”. Tako u dokumentima o uslovima konkursa stoji da isporučilac treba, na primer, da obezbedi svetlosnu figuru čija je oznaka u katalogu “TL248W” ili odgovarajuća, a precizirana je i težina pojedinačnih elemenata.

Rok za podnošenje ponuda je 13. novembar, a odluka o dodeli ugovora ili odluka o obustavi postupka, biće doneta 25 dana od otvaranja ponuda.

Grad ove godine planira da izdvoji više od 16 miliona dinara bez PDV-a, odnosno gotovo 20 miliona dinara sa PDV-om, dok je prošle godine za ovu svrhu izdvojeno 12 i po miliona dinara bez PDV-a, odnosno 15 miliona dinara sa PDV-om.

Podsetimo, i prethodne godine su najveće šanse da dobiju posao imale kompanije koje su distributeri rasvete italijanske kompanije “Ido Light”.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay