Početna Gradske teme Počelo Novosadsko BIG dečije leto 5

Počelo Novosadsko BIG dečije leto 5

big leto

Novosadsko BIG dečije leto 5, koje će u Novom Sadu biti održano od 21. juna do 28. avgusta, na 25 različitih lokacija će okupiti veliki broj dece i roditelja na preko 280 različitih programa. Svečano otvaranje bilo je danas u 18 časova u Tržnom centru BIG. Svečano otvaranje obeležio je nastup popularne glumice i vrsne pevačice Mine Lazarević sa horom “Čarobne Frulice”. Bazar kreativnih radionica na kojima će se predstaviti sve institucije i organizacije koje su pripremile program za najmlađe tokom Novosadskog BIG dečijeg leta 5 ulepšaće i muzika „Limanskih bećara“.

Ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju za decu obeležiće i programi za celu porodicu utorkom i četvrtkom u tržnom centru BIG i vikendom na špicu kupališta Štrand.

“Tokom letnjeg raspusta deca će ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene deci i na kreativno-edukativnim radionicama se upoznati sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, sa pronalascima velikih naučnika. Gradiće mostove, izrađivati maske, praviti igrališta po svojoj meri i prve korake kao mali filozofi, filmski stvaraoci, fotografi. Saznaće više o životu starih Rimljana i Keltskih ratnika, izrađivati nakit od materijala za reciklažu i potruditi se da postanu pravi ekolozi. Upoznaće se i sa jezicima i kulturama nacionalnih manjina, ali i sa svetskim jezicima poput engleskog, nemačkog, francuskog i kineskog”, poručuju organizatori.

Novosadsko BIG Dečije leto 5 organizuje Dečiji kulturni centar “Deci na dar” iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i tržnog centra BIG.

Autor i foto: NsHronika.rs