Početna Gradske teme Počelo povezivanje Begeča sa vodovodnim sistemom Novog Sada

Počelo povezivanje Begeča sa vodovodnim sistemom Novog Sada

0

Sredinom septembra počeli su radovi na povezivanju naselja Begeč sa vodovodnim sistemom Novog Sada. Kada radovi budu gotovi, prema Veterniku, Futogu i Begeču biće povećana količina protoka vode.

Kako je saopšteno, u pitanju je izgradnja dovodnika ukupne dužine 3,5 km. Ovim projektom je predviđeno da se azbest-cementni cevovod ukine i umesto njega postave čelične cevi prečnika 400 mm.

– Dok radovi budu trajali, stanovnici Veternika i Futoga povremeno će ostajati bez vode i to isključivo u situacijama kada se budu radili šahtovi. Do prekida eventualno može doći i ukoliko se tokom radova dese havarije koje je teško predvideti – navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Sadašnji azbest-cementni cevovodi su vremešni, podložni havarijama i male su propusne moći. Izgradnjom novog duktilnog cevovoda fi 400 mm prema Veterniku i Futogu, kao i Begeču, značajno će biti povećana količina dopremljene pitke vode za navedena naselja.

Vrednost ove investicije iznosi 115 miliona dinara, izvođač radova je DOO Bulevar Company Novi Sad, a rok za završetak radova je šest meseci.

Tokom ovih radova JKP „Vodovod i kanalizacija“ prekontorlisaće sve postojeće priključke, što će značajno smanjiti broj nelegalnih priključenja na vodovodnu mrežu i time doprineti urednijem vodosnabdevanju u budućnosti.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay