Početna Gradske teme Počelo povezivanje Begeča sa vodovodnim sistemom Novog Sada

Počelo povezivanje Begeča sa vodovodnim sistemom Novog Sada

Sredinom septembra počeli su radovi na povezivanju naselja Begeč sa vodovodnim sistemom Novog Sada. Kada radovi budu gotovi, prema Veterniku, Futogu i Begeču biće povećana količina protoka vode.

Kako je saopšteno, u pitanju je izgradnja dovodnika ukupne dužine 3,5 km. Ovim projektom je predviđeno da se azbest-cementni cevovod ukine i umesto njega postave čelične cevi prečnika 400 mm.

– Dok radovi budu trajali, stanovnici Veternika i Futoga povremeno će ostajati bez vode i to isključivo u situacijama kada se budu radili šahtovi. Do prekida eventualno može doći i ukoliko se tokom radova dese havarije koje je teško predvideti – navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Sadašnji azbest-cementni cevovodi su vremešni, podložni havarijama i male su propusne moći. Izgradnjom novog duktilnog cevovoda fi 400 mm prema Veterniku i Futogu, kao i Begeču, značajno će biti povećana količina dopremljene pitke vode za navedena naselja.

Vrednost ove investicije iznosi 115 miliona dinara, izvođač radova je DOO Bulevar Company Novi Sad, a rok za završetak radova je šest meseci.

Tokom ovih radova JKP „Vodovod i kanalizacija“ prekontorlisaće sve postojeće priključke, što će značajno smanjiti broj nelegalnih priključenja na vodovodnu mrežu i time doprineti urednijem vodosnabdevanju u budućnosti.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay