Početna Gradske teme Počelo snimanje serije “Vere i zavere”

Počelo snimanje serije “Vere i zavere”

0

4125-1

Televizija Vojvodine počela je snimanje serije “Vere i zavere”. Reč je o ekranizaciji istoimenog romana Aleksandra Tišme, dramaturg i scenarista je Đorđe Milosavljević, reditelji su Žanko Tomić i Ivan Živković, a glavne uloge poverene su Nini Janković i Goranu Bogdanu.

Nakon višegodišnje pauze, ovo je prvi veliki igrani projekat Televizije Vojvodine.

Želeli smo da se uradi jedna ozbiljna dramska serija, izvršna produkcija koju predvodi gospođa Matijević je taj zadatak krajnje ozbiljno shvatila, i mislim da smo zaista na dobrom putu da konačno dobijemo kvalitetnu dramsku seriju. Teško je sad objasniti šta i koliko znači prvi dan snimanja, ali možemo u jednoj rečenici reći da se na 40 godina postojanja, Televizija Vojvodine ponovo rađa“, istakao je direktor programa RTV, Slobodan Arežina.

4125-img-0921

Izvršna producentkinja, Sarita Matijević, projekat vidi kao vrlo zanimljiv produkcijski model i ambijent: “Od samog razvoja projekta, priprema, i faze snimanja, imali smo vrlo dobru koordinaciju. To je projekat koji zaista uključuje partnerstvo obe kuće – producenta, Televiziju Vojvodine i izvršnu produkciju ‘Playground’ tima.

Serija će imati 12 epizoda, a za visok umetnički kvalitet zaduženi su dramaturg i scenarista Đorđe Milosavljević, reditelji Žanko Tomić i Ivan Živković, kao i odlična glumačka ekipa.

Na nama je da pokušamo da sve nivoe i sve slojeve koji postoje u Tišminom delu pronađemo i damo našoj publici. Ako uspemo, ta serija će se pamtiti dugo“, veruje reditelj Ivan Živković.

4125-img-0911

Njegov kolega Žanko Tomić, objašnjava: “Televizija Vojvodine je imala hrabrosti da uradi pravu stvar – ono što javni servis i treba da radi – da nas vrati ozbiljnim vrednostima – pravoj književnosti.”

Tomić ističe da je najteže bilo pronaći autentičnu lokaciju, koja nije devastirana savremenim urbanističkim trendovima.

Teško ćete naći ulicu u Novom Sadu da nema klima, zgrada, pvc stolarije. Mi smo je tražili godinu dana. Ipak, sa izborom glumaca smo imali sreće. Prezadovoljan sam podelom“, to je ono što sam želeo, kaže Tomić.

4125-img-0852

Baš sam srećan što se neko usuđuje da radi ovakav projekat u ovo površno doba, nešto tako lepo, imam osećaj da ima nade. Sve pohvale Televiziji Vovodine. Tišma je genijalan pisac. To je svetska literatura koja probija granice svojim kvalitetom“, prvi su utisci glumca Gorana Bogdana.

Nina Janković, koja tumači ulogu Inge, prvi put se sreće sa Tišminim delom.

Roman sam pročitala zbog snimanja i prosto sam se zaljubila u njega. To je bila ljubav na prvi pogled. Tu literaturu bih preporučila svima“, objašnjava Nina.

Snimanje serije “Vere i zavere” trajaće do sredine novembra, nakon čega sledi postprodukcija. Premijera te ljubavne drame najavljena je za proleće.

Autor: mojnovisad.com
Foto: RTV