Početna Gradske teme Počeo EXIT, Hitna pomoć prve večeri imala 47 intervencija

Počeo EXIT, Hitna pomoć prve večeri imala 47 intervencija

0
EXIT 2022 Main stage photo by Marko Edge

Sinoć je počeo Exit na kojem se, tokom četiri festivalske večeri, očekuje više od 200.000 posetilaca. Prvo veče proteklo je relativno mirno, a ekipe Hitne pomoći imale su 47 intervencija.

Prema rečima dr Nikoline Marić iz Hitne pomoći, 45 pacijenata zbrinuto je na licu mesta, a dva lica su prebačena u Urgentni centar, zbog trovanja alkoholom, odnosno povrede noge.

Kao i ranijih godina, kapije Exit festivala otvorene su u 19 časova, kada su kolone posetilaca iz svih krajeva sveta krenule preko Varadinskog mosta ka Petrovaradinskoj tvrđavi. Iako su najbrojniji mladih iz zemlje i regiona, ove godine na Exit su došli i ljubitelji dobrog provoda iz Turske, Grčke, Holandije, Indije, Nemačke, Poljske, Singapura, Emirata… Oni će na oko 40 bina i festivalskih zona moći da se zabave i uživaju u različitim muzičkim žanrovima.

Četvorodnevne ulaznice su rasprodate, u prodaji su i dalje jednodnevne ulaznice. Program ovogodišnjeg Exit festivala, satnica i mapa se mogu pronaći na festivalskom sajtu.

Pošta u Petrovaradinu tokom Exita radiće non-stop

Pošta 21131 Petrovaradin, u Beogradskoj 19 u Petrovaradinu, radiće non-stop do ponedeljka, 11. jula, u 15 časova.

„EXIT friendly” pošta pružaće usluge prijema pošiljaka, novčanog poslovanja, menjačnice i prodaje proizvoda namenjenih posetiocima, kao što su kartice mobilne telefonije, razglednice, suveniri, turistički vodiči i drugi proizvodi iz gift programa.

Na raspolaganju je i najbrži transfer novca u Srbiji i svetu – PostNet-Elektronska uputnica, PostCash, Western Union, RIA, MoneyGram.

Od utorka, 12. jula, pošta 21131 Petrovaradin nastavlja s radom u redovnom radnom vremenu, od osam do 15 časova radnim danima.

Izvor: novisad.com
Foto: EXIT 2022 / Marko Edge