Početna Gradske teme Počeo upis u privatne vrtiće, do kraja meseca podnošenje zahteva za finansijsku...

Počeo upis u privatne vrtiće, do kraja meseca podnošenje zahteva za finansijsku podršku

0

Upis u privatne vrtiće je počeo, a zahtevi za finansijsku podršku podnose se do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.

Finansijsku podršku može da ostvari porodica sa decom od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u jednu od predškolskih ustanova na teritoriji Grada Novog Sada, pod uslovom da dete nije upisano u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ .

Zahteve podnose roditelji za novoupisanu decu i roditelji ranije upisane dece, s obzirom na to da ranije rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta. Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Podsećamo, zahtevi se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, a podnosilac zahteva dužan je da uz zahtev priloži kopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničku legitimaciju, kao i izvod iz Matične knjige rođenih za dete.

Obrasci zahteva mogu biti preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1, na sajtu Grada u sekciji Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, u predškolskoj ustanovi u koju se dete upisuje ili OVDE.

Inače, finansijska podrška, kako navode, će biti isplaćena u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay