Početna Gradske teme Počeo Youth Fair, omladinski sajam!

Počeo Youth Fair, omladinski sajam!

sajam

Omladinski sajam je svečano otvorena u Svečanoj Sali Gradske kuće, gde je prikazana modna revija “San letnje noći“ mlade kreatorke Nataše LutkArt. Po prvi put je na otvorenom Karmina Burana Karla Orfa izvođena pod palicom dirigenta Mikice Jevtića i Orkestra, Hora i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta. Publika je uživala u lepoti prijatnog zvuka koji je bio upotpunjen letnjom atmosferom na otvorenom. Ovom kantatom je na Trgu Slobode počeo sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair, četvrti po redu. Novosađani su oko sat vremena uživali u klasičnoj muzici, a Novosadske gospoje su zauzele prve redove na klupi i pratile sjajnu izvedbu ovog dela.

Program je kasnije upotpunjen i nastupom bendova Take a Walk, Inspektor Blaža i Kljunovi, a za kraj je prvi dan uveličao naš bend Perpetuum mobile. Organizatori su se potrudili da zadovolje svačiji ukus pa su tako u Katoličkoj porti pripremili stage sa Regge/Latino muzikom ge su Dj-ejevi puštali muziku za sve poštovaoce ovog zvuka.

sajam4

U okviru OPEN YOUTH FAIR 2015. organizovan je i sajamski-izložbeni deo, gde se predstavljaju klubovi, udruženja i organizacije koje doprinose promociji grada Novog Sada. Na Trgu Slobode kod Vojvođanske banke bila je održana revija koktela – BarmeNS flartending show gde je predstavljen spektakl u pravljenu osvežavajućih pića u boji.
Atmosfera je sinoć bila odlična, mnogi su se opustili i uživali u jednoj letnjoj noći, a bilo je i onih kojima je ova atmosfera omladinskog sajma prijala. Da li nam treba povoda da bi se malo oslobodili i kao nekad kako je to dolikovalo studenskom životu, vreme proveli na način na koje su sinoć naše Novosađanke provele.

sajam1

Na Trgu slobode večeras će svirati regionalna grupa S.A.R.S., Almazian symphony i Vasil Hadžimanov bend koji svira kombinaciju tradicionalnih balkanskih ritmova i modernih muzičkih stilova. Muzika ovog benda je proglešena za delo od kulturnog značaja za Srbiju.
Na mestu gde je bio koktel bar studenti gastronomije sa PMF-a će praviti tradicionalana i savremena jela lokalne i regionalne vojvođanske kuhinje, s toga ako se nađete u gradu večeras ne propustite zalogaje domaće kuhinje.

sajam3

Autor: Ljiljana Kozarev, NsHronika-rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here