Početna Gradske teme Počinje postavljanje „Ledene šume“ u Dunavskom parku

Počinje postavljanje „Ledene šume“ u Dunavskom parku

0

Od danas počinje postavljanje opreme i instalacija za održavanje manifestacije „Ledena šuma“. Ovo je četvrta godina da se ova manifestacija, uz klizalište, održava u Dunavskom parku. Manifestacija će trajati od 6. decembra 2019. do 19. januara 2020. Za sada nije poznata cena ulaznica i iznajmljivanja klizaljki.

Kako navode organizatori manifestacije, priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa svim dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode.

– Tako će radovi u prvoj fazi obuhvatiti izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje ove manifestacije. Zbog pomenutih radova i bezbednosti građana, moguće je povremeno zatvaranje delova pešačke staze u Dunavskom parku – navode organizatori.

Kako kažu, u ponudi „Ledene šume“ ove godine naći će se mnoštvo besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja koji će posetiocima manifestacije biti predstavljeni na centralnoj muzičko-scenskoj bini. Bieć postavljena i praznična dekoracija i Snežni grad-zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Natkriveno centralno klizalište i njegova kružna staza će se i ove godine prostirati na površini od 1.300 kvadratnih metara, a u neposrednoj blizini biće i kafe.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay