Početna Gradske teme Počinje povezivanje Ulice Bate Brkića sa Futoškim putem

Počinje povezivanje Ulice Bate Brkića sa Futoškim putem

1

Građevinske mašine bi od danas, 15. novembra trebalo da počnu sa proširenjem i probijanjem Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je dobila građevinsku dozvolu 6. novembra, a dan posle su prijavljeni radovi.

Sve bi trebalo da bude gotovo za 240 dana, odnosno do druge polovine 2019. godine.

Ovim radovima će se Ulica Bate Brkića produžiti za oko 500 metara preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, i tako postati saobraćajnica bulevarskog tipa.

Vrednost radova je nešto više od 372 miliona dinara sa PDV-om, a izvešće ih “Put invest” iz Sremske Kamenice i novosadska preduzeća “Invest-inženjering”, “Energotehnika-Južna Bačka”, “Struja”, “Energy pro” i “AB & Co Geosystems”.

Prema projektu predviđeno je da Ulica Bate Brkića bude široka oko 40 metara sa po dve kolovozne trake, razdelnim ostrvom i obostranim biciklističkim i pešačkim stazama, kao i parkinzima. Proširiće se i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, sagraditi dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak.

U novom delu Ulice Bate Brkića biće sagrađena i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda.

Na ove radove se čekalo nekoliko decenija, s tim da je u proteklih nekoliko godina UGZI, odnosno njen prethodnik Zavod za izgradnju grada, intenzivno radio na otkupu zemljišta i pripremi dokumentacije.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay

1 KOMENTAR

Comments are closed.