Početna Gradske teme Počinje prodaja stanova za bezbednjake na Jugovićevu

Počinje prodaja stanova za bezbednjake na Jugovićevu

0

Prodaja prvih 548 stanova za bezbednjake u Novom Sadu po ceni od 500 evra po kvadratu počeće za mesec dana.

Kako se navodi u javnom oglasu koji je dalo preduzeće SPV “Dunav”, osnovano radi gradnje stanova na Novom naselju, severno od Bulevara vojvode Stepe, pripadnici Vojske i Ministarstva odbrane, MUP-a i Bezbednosno informativne agencije će se za kupovinu stanova prijavljivati od 12. novembra u podne do 14. novembra u podne, preko sajta www.ssb-srbija.com.

Bezbednjaci će moći da kupe neki od stanova u objektima A, B i V, u kojima ima 115 jednosobnih, 268 jednoiposobnih i dvosobnih, 141 dvoiposobni i trosobni i 24 troiposobna stana, površine od 37 do 80 kvadrata. Stanove će vojnici, policajci i bezbednjaci kupovati ili sopstvenim sredstvima ili na kredit, odmah se plaća 10 odsto vrednosti, a ostatak novca oni koji plaćaju u kešu moraju da plate u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora, dok oni koji uzimaju kredit za to imaju rok od 120 dana.

Za pripadnike snaga bezbednosti ne samo da su obezbeđene povoljne cene kvadrata, jer je 500 evra znatno manje od prosečne cene u Novom Sadu, nego i povoljni krediti kod Poštanske štedionice. Kako se vidi iz primera ponude sa sajta, bezbednjacima se nudi kredit od 30.000 evra, što je dovoljno za većinu stanova iz ponude, na 30 godina, sa mesečnom ratom nešto manjom od 100 evra.

Podsetimo da je na prostoru koji je bio deo kasarne “Jugovićevo” početkom avgusta krenula gradnja zgrada u vrednosti od 2,4 milijarde dinara, a da je država mimo postupka javne nabavke direktno od banke uzela taj kredit. Rok za izgradnju je 480 dana.

Ove tri zgrade grade se uz već postojeće zgrade u tzv. naselju “Sunčana strana”.

U ovom delu Novog naselja planirano je da se sagradi i sportski kompleks sa atletskim stadionom i atletskom dvoranom, osnovna škola, vrtić, kao i niz stambenih blokova, tako da će tu biti ukupno 1.972 stana za bezbednjake, a moguće i druge državne službenike.

Izvor: 021
Foto: Pixabay