Početna Gradske teme Počinje testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada

Počinje testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada

0

Testiranja duž cele brze pruge na deonici Beograd – Novi Sad počinju danas, 17. januara, i trajaće do 4. februara.

Kako navode u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije, testiranja će se obavljati svakodnevno od 7 do 17 časova, u vidnom delu dana i u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na pruzi Beograd – Stara Pazova – Novi Sad.

Dinamika testiranja u navedenom periodu zavisiće i od temperature i vremenskih uslova u kojima treba da se obavi.

“Zbog toga će svakodnevno od 17. januara do 4. februara 2022. godine, u periodu od 6.30 do 17.30 sati, biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik. Dinamičko testiranje obavljaće voz sa mernim kolima specijalizovana za ovakvu vrstu ispitivanja, koja će po deonicama saobraćati duž brze pruge Beograd – Novi Sad”, navode u Infrastrukturi železnice Srbije.

Dodaje se i da će u periodu testiranja brze pruge između Beograda i Novog Sada biti pojačano prisustvu MUP-a i službe obezbeđenja duž čitave deonice, kao i da je neovlašćenim licima zabranjen bilo kakav pristup i kretanje peronima i koloscima u stanicama i duž pruge.

“Infrastruktura železnice Srbije apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Кamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi. Navedeno dinamičko testiranje brze pruge između Beograda i Novog Sada moguće je realizovati na najefikasniji i najkvalitetniji način jedino u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na čitavoj deonici”, zaključuje se.

Vozovi bi trebalo da počnu da saobraćaju na relaciji Novi Sad – Beograd od marta 2022.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay