Početna Gradske teme Podzemni prolaz zatvoren do 15. decembra

Podzemni prolaz zatvoren do 15. decembra

Sugrađani koji su ovih dana pokušali da prođu podzemnim prolazom na Bulevara Mihajla Pupina u centru grada, sigurno su iznenađeni rešetkama postavljenim na njegovim ulazima.

Na sva tri ulaza u jedini novosadski podzemni prolaz okačeno je obaveštenje na kom piše da je prolaz zatvoren zbog redovnog održavanja i ispitivanja instalacija i da će radovi trajati do 15. decembra. Inače, mimo NATO bombardovanja ovo je prvi put da je prolaz potpuno zatvoren još od otvaranja 80-ih godina.

Međutim, iako su leva i desna strana Bulevara spojenе podzemnim prolazom, mnogi sugrađani ga nisu koristili za prelazak sa jedne na drugu stranu ulice. Sada kada je on zatvoren, sve više je onih koji će tu radije pretrčati ulicu, bez obzira na to što se dva pešačka prelaza nalaze na par stotina metara.

I dok se mnogi odlučuju za altеrnativni prelaz uprkos tome što moraju i da preskaču bankine između traka, iz Policijske uprave Novi Sad kažu da će kontrola nedozvoljenog prelaska Bulevara biti pojačana, a svako nepoštovanje saobraćajnih pravila i ugrožavanja bezbednosti biće sankcionisano kaznom od pet hiljada do 40 hiljada dinara koliko je predviđeno zakonom.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay