Početna Gradske teme Pojačan rad ekipa Gradskog zelenila na terenu tokom vanrednog stanja

Pojačan rad ekipa Gradskog zelenila na terenu tokom vanrednog stanja

Vanredno stanje za radnike JKP “Gradsko zelenilo” znači samo jedno, pojačan rad na terenu.

Kako je rekla pomoćnica direktora tog preduzeća za komercijalne poslove i turizam Jelena Budimčić za “Dnevnik”, kasni prvi sneg nije iznenadio njihove radnike, te je tokom prošle nedelje bila angažovana Zimska služba, koja je, osim redovnih prostora s kojih čisti sneg, to dodatno radila i kod Kliničkog centra Vojvodine, Poliklinike i Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Deo zaposlenih je obučen i već neko vreme pomaže radnicima “Ciklonizacije” u dezinfekciji stambenih zgrada.

“Osim toga, ‘Gradsko zelenilo’ trenutno kosi travu na javnim zelenim površinama, okopava i plevi šiblje i cvetne gredice”, kaže Jelena Budimčić. “Ove nedelje će se cvetna kupa u Pašićevoj ulici popunjavati cvećem jer je primećeno da su određene vrste pokradene u prethodnom periodu.”

Kako kaže sagovornica “Dnevnika”, za vikend je, i pored zaštitnih ograda, u Futoškom i Kameničkom parku bilo građana, te su zaposleni vraćali zaštitne ograde i trake.

“Ovim putem apelujemo na građane da poštuju odluke koje su donete, a tiču se, u ovom slučaju, zabrane boravka u parkovima”, kaže Jelena Budimčić, ističući da se primećuje dodatno zalaganje radnika, koji u jeku vanrednog stanja razumeju situaciju u kojoj su se našli grad i država.

To je za svaku pohvalu, jer se preduzeće iovako suočava s gubitkom izvesnog broja ljudi koji nisu u mogućnosti da rade jer imaju decu predškolskog uzrasta, a određeni broj zaposlenih je angažovan na dezinfekciji stambenih zgrada kao pomoć “Ciklonizaciji”.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay