Početna Gradske teme Pojačana dezinfekcija studentskih domova u Novom Sadu

Pojačana dezinfekcija studentskih domova u Novom Sadu

0

U studentskim domovima pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima korona virusa. Od 3.034 studenata smeštenih u 10 domova SCNS, u samoizolaciji je jedan student sa lakšim simptomima.

Radi suzbijanja pandemije u studentskim domovima u Novom Sadu, pored svakodnevnih mera čišćenja i održavanja higijene, jednom sedmično se sprovodi totalna dezinfekcija kompletnih objekata.

Svih 10 domova po nalogu Studenskog centra Novi Sad dezinfikuje novosadska Ciklonizacija, rastvorom vodonik peroksida. Dezinfekciju domova Živojin Ćulum (popularni dom A) i Car Lazar (poznatiji kao dom B), sa po 186 soba u kojima je smešteno po 372 studenta, obišao je direktor Studenstkog centra Zoran Martinović.

– Pandemiju smo shvatili ozbiljno i radimo sve da je držimo pod kontrolom. Insistiramo na detaljnom sprovođenju svih propisanih preventivnih mera, a redovno sprovodimo i dodatne postupke za obuzdavanje virusa. U domovima A i B, koji su temeljno dodatno dezinfikovani trenutno nema nijednog samoizolovanog stanara, iako u njima boravi i uči blizu 750 studenata. Redovne mere sprovode naši higijeničari, koji pojačano i veoma temeljno dezinfikuju prostorije svakog dana. Isto tako redovno preduzimamo vanredne mere kada na naš poziv dolaze stručnjaci Ciklonizacije koji detaljno fezinfikuju kompletne objekte – izjavio je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Direktor Martinović ističe da se u studentskim domovima A i B, kao i u svim drugim, pedantno sprovode i poštuju mere, pri čemu veliku zaslugu za obuzdavanje epidemija imaju disciplinovani studenti, koji bez izuzetka poštuju preporučene mere.

– Svako od njih pismeno i usmeno je upoznat sa preporučenim postupcima za suzbijanje širenja epidemije. Čišćenje, upotreba dezobarijera, upotreba dozatora sa sredstvima za dezinfekciju koji su raspoređeni na svim spratovima, dovoljan broj maski na raspolaganju za sve stanare, to je kod nas odavno postala rutinska praksa, ali ono što je tu glavno – to je pojačana i redovna kontrola higijene, zbog čega možemo biti zadovoljni situacijom – kaže Martinović.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay