Početna Gradske teme Pojavio se investitor spreman da otkupi srušeni objekat u Dositejevoj

Pojavio se investitor spreman da otkupi srušeni objekat u Dositejevoj

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da postoje pomaci u rešavanju problema stanara Dositejeve 11, koji su prošlog avgusta ostali bez domova zbog investitora koji je počeo nelegalno da zida na parceli pored i izazvao urušavanje.

Prema rečima gradonačelnika, pojavio se investitor koji je spreman da otkupi parcelu u Dositejevoj 9, kao i stanove u Dositejevoj 11 sa parcelama i tako reši problem celog prostora. Vučević kaže da Novi Sad nema nadležnost da tu išta uradi, osim da pomogne da se postigne dogovor koji će pomoći stanarima. On je ponovio da će Grad učiniti sve što može da se reši situacija u Dositejevoj.

S druge strane, Vučević nije precizirao ko će odgovarati zbog propusta što stanarima Dositejeve 11 nije dodeljena pomoć za smeštaj u podstanarstvu i na koji način, iako je nedavno iz njegovog kabineta rečeno da će biti ispitano kako se to dogodilo, nakon čega im je ipak isplačena pomoć.

Gradonačelnik je samo naveo da postoje ljudi koji gledaju previše u svaki zarez u zakonima i propisima dodajući da je više puta rekao svojim saradnicima da je bolje da odgovaraju što su nešto uradili, nego zbog toga što nisu.

Podsetimo da je više porodica polovinom avgusta prošle godine ostalo bez domova jer im se urušila prizemna zgrada u kojoj su imali stanove zbog lošeg izvođenja radova na parceli pored. Gradska vlast im je obezbedila smeštaj u hotelu na mesec dana, a nakon toga platila i šestomesečne troškove podstanarstva. Sada bi to trebalo da bude produženo jer im domovi nisu porpavljeni.

Stanari sa investitorom “Astra plan” nisu postigli nikakav dogovor, jer kako navode, ono što im on nudi nije nikakva garancija da će imati gde da žive, a već im je porušio domove. Stanari su više puta ponovili da bi najbolje rešenje bilo da se pronađe neki drugi investitor koji ima kapaciteta i garancije da otkupi sve i tako se reše problemi njihovog zbrinjavanja.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube