Početna Gradske teme Stanari Dositejeve 11 ne veruju obećanjima investitora

Stanari Dositejeve 11 ne veruju obećanjima investitora

Oštećeni stanari iz Dositejeve 11 na Salajci, koji su zbog nelegalnih građevinskih radova investitora “Astra plan”, na susednoj parceli, pre mesec i po ostali bez krova nad glavom, protive se da im sanaciju radi ova firma, koja ih je i dovela u takvu situaciju. Ističu da još nije urađena ni procena štete.

Kako prenose “Novosti”, to je dogovoreno na nedavno održanom sastanku Skupštine stanara i istaknuto da vlasnici odbijaju da potpišu saglasnost da se rekonstrukcija kuće, kojoj je zbog pripreme za gradnju višespratnice u Dositejevoj 9 srušen zid u dužini od oko 20 metara, poveri “Astra planu”. Vlasnici stanova, kako se moglo čuti, trpe pritisak da pristanu na ovu, kako su je okarakterisali, “bezobraznu” ponudu.

– Potpuno je neprihvatljivo da se sanacija radi bez prethodnih statičkih i drugih provera i ne želimo da nas investitor uslovljava. Insistiramo da nezavisni građevinski stručnjaci, sa Građevinskog fakulteta u Subotici, urade plan sanacije, i to o trošku “Astra plana” – kaže za “Novosti” Vesna Premić, jedna od stanarki u Dositejevoj 11.

Interes ovih dvanaest porodica je, naglašavaju, da se sačini procena kako sanacija može da se uradi i da kuća bude bezbedna za stanovanje, jer neće da rizikuju živote. Žele da taj posao nadgledaju nadležne gradske službe.

Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara, navodi da se kao rešenje pominje i eventualno rušenje kuće sa dvanaest stanova.

– Po toj opciji, lokacija naše kuće bi se dodelila kredibilnom investitoru, koji bi našao interes da na tom mestu sagradi stambeni objekat, a oštećenim vlasnicima izgradi stanove. Ne verujemo investitoru i sa njim nećemo da pregovaramo – naglašava Mitrović za “Večernje novosti”.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay