Početna Gradske teme Poklon novosađanima – mural posvećen prvim novosadskim biciklistima

Poklon novosađanima – mural posvećen prvim novosadskim biciklistima

5839abab51fc1-mural5

Novosađani su juče 25. novembra u ulici Petra Drapšina dobili još jedan mural, ovog puta posvećen prvim novosadskim biciklistima koji su se davne 1886. uputili na ovim dvotočkašima u Beograd.

Povod za to je bila 12. godišnjica Američkog kutka Novi Sad koji je na ovaj način pod sloganom “Move your mind” želeo da ukaže na značaj komunikacije sa lokalnom zajednicom i povezivanja sa ljudima koji promovišu dobre stvari.

Tim povodom govorili su direktor kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i Vilijam Henderson ispred Ambasade SAD, kao i koordinatorka Američkog kutka Milica Rašković.

Prisutni su zajednički otkrili mural što je naišlo na oduševljenje svih prisutnih. Slavlje se nastavilo dalje na ulici uz kuvano vino, žonglere i uličnu muziku.

Mural je delo umetnika Rosha Panonskog dok je bicikl kao deo kompozicije murala nastao u radionici Noa kuf. Svakao ko ovuda prođe neće moći da zaobiće ovaj prizor, kao ni Američki kutak koji već 12 godina besplatno organizuje brojne programe gde svako može pronaći nešto za sebe.

Autor: NsHronika
Foto: Američki kutak