Početna Gradske teme Pokrajina stipendira 90 mladih sportskih talenata

Pokrajina stipendira 90 mladih sportskih talenata

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručili su jučes ugovore o stipendiranju 90 perspektivnih i talentovanih sportista i sportistkinja iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina.

“Srbija je poznata po sportu. To je jedno od naših najlepših lica koje pokazujemo svetu”, kazao je Milićević obraćajući se mladim sportskim talentima i podsetio na vrhunske rezultate naših odbojkaša, vaterpolista, tenisera, rukometaša, ali i drugih sportskih disciplina koje su na ponos.

Milićević je istakao da sportisti koji su danas nagrađeni kao mladi sportski talenti imaju čast, jer su njihov rad, trud i rezultate prepoznali predani sportski radnici i sportski asovi iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, među kojima su Vladimir Batez, Aranka Binder i drugi.

“Uveren sam da su stipendije koje ste danas dobili priznanje za vaše rezultate, ali i podstrek za dalji rad i za još bolje rezultate”, kazao je Milićević.

On je naglasio da Pokrajinska vlada mnogo ulaže u sport, i naveo da je u prethodne tri godine u sportsku infrastrukturu uloženo oko 10 miliona evra.

Izvor: RTV
Foto: Pexels