Početna Crna hronika Osumnjičeni za učestvovanje u prebijanju studenta pušten posle saslušanja

Osumnjičeni za učestvovanje u prebijanju studenta pušten posle saslušanja

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, da se brani sa slobode pušten je M.D. (30) iz Vrbasa, koga je policija uhapsila tri dana nakon prebijanja studenta Dejana Bagarića i sumnjičila za nasilničko ponašanje, saznaje 021.rs.

U tužilaštvu su za 021.rs naveli da “neposredni izvršilac nije identifikovan, a lice koje je bilo u društvu sa njim je saslušano i nije predložen pritvor”.

Podsetimo da je policija u utorak uveče saopštila da je M.D. uhapšen jer je, sa još jednom osobom za kojom se traga, počinio krivično delo nasilničko ponašanje. Prijava ih je teretila da su 8. juna ove godine, oko 22 sata, u Ulici Sime Miloševića, “počinili krivično delo nasilničko ponašanje na štetu Dejana Bagarića”, a uhapšenom je tada određen pritvor do 48 sati.

Napadnuti student je, nakon izlaska iz bolnice, ispričao da se ne seća napada, a u kampusu se našao nakon što je, posle protesta “1 od 5 miliona”, išao da se nađe sa devojkom. Prilikom napada je zadobio višestruke povrede.

Bagarić je izjavio i da je napad na njega možda povezan sa napadom u petak, kada su, takođe u Univerzitetskom gradu, metalnim šipkama pretučeni studenti Mihаjlo Nikolić i Mаrko Đelević. Napadače na njih policija još nije pronašla, a Združena akcija “Krov nad glavom”, kojoj pripadaju ova dvojica mladića, za napad je optužila Srpsku desnicu.

Miran Pogačar iz Združene akcije “Krov nad glavom” kaže za 021.rs da su iznenađeni ovim informacijama.

– Oni su njega pustili posle 48 sati, dok drugi napadač nije ni pronađen. Mislim da je krajnje problematično da se to dešava, jer su građani uznemireni zbog svega što se desilo. Imali smo i protest i očekujemo da se sve brzo reši i da se napadači pronađu. Neću da ulazim u postupak policije i tužilaštva, ali čini mi se da nije sve jasno. Zašto bi oni u ovom trenutku pustili nekoga za koga se osnovano sumnja da je počinio to delo – navodi Pogačar.

Zbog napada na studente, u utorak je organizovan protest u Studentskom gradu, profesori Filozofskog Fakulteta su pokrenuli peticiju, a za danas u 19 časova je na Pozorišnom trgu najavljen novi protest “1 od 5 miliona” na kojem će takođe biti zatraženo da se identifikuju i uhapse napadači.

Izvor: 021
Foto: Pexels